Faronics prislister - nå publisert

  • Posted on: 25 April 2014
  • By: IT Fabrikken

Påsken kom og påsken gikk, vi har imidlertid latt høytid være høytid og jobbet systematisk med å få på plass mer Faronics produktinformasjon, og omsider er vi klare med de aller fleste priser, prislister og priskategorier. Informasjon om Cloud Services produkter med tilhørende priser regner vi med å ha på plass tidlig i Mai. Oppdateringer om lansering av info-sider og priser vil følge snart.

Du finner en oversikt med linker til pristabeller på denne siden

Kort om Faronics lisenspolitikk

I tillegg til å kjøpe et produkt kan man bestemme hvor lang supportavtale man ønsker, uavhengig av lisensen. En supportavtale inkluderer tilgang på oppdateringer såvel som brukerstøtte og teknisk support. 1 års produktsupport er obligatorisk, men dersom man utvider denne til for eksempel 3 eller 5 år vil prisen bli betydelig redusert. Vi har forsøkt å lage en oversikt som skal gjøre det enkelt å finne fram til hva som passer for deg, din bedrift, skole eller institusjon.

Det finnes informasjon om alt dette på samlesiden og under hver av pristabellene. I tillegg til Faronics support kan du også få support av oss. Vi leverer timebasert konsulentbistand og assistanse for alt fra installasjon, konfigurasjon og teknisk støtte til opplæring. Mer informasjon finner du her.

Er det noe du lurer på, eller om oversiktene ikke dekker dine behov, kontakt oss på telefon, via kontaktskjema eller mail.